Pilates Rehab

Pilates Rehab  er Pilates-inspireret rehabiliterende træning. Det er træning, der tager udgangspunkt i den klassiske Pilates’ principper, men er modificeret til blidere øvelser med fysioterapeutisk og biomekanisk tilgang.

Træningen har særligt fokus på åndedræt, bækkenbund, mave, ryg, holdning og balance.

Det foregår liggende på måtter på gulv og der benyttes mindre redskaber som lille og stor træningsbold, elastikker, håndvægte og foam-rollers. Det efterstræbes at tilpasse alle øvelser efter den enkeltes formåen og udgangspunkt. Der justeres løbende på sværhedsgraden for den enkelte deltager.

Træningen kan derfor anbefales til et bredt patient-grundlag.

Det er velegnet til mennesker med smerter og/eller nedsat funktionsniveau som følge af sygdom, ulykke/piskesmæld, operation eller ”almindeligt slid”. Det kan også benyttes som basis-træning i en kortere periode, i begyndelsen af et optræningsforløb efter længere tids sygdom og heraf følgende inaktivitet.

Træningen er desuden effektiv og velegnet til gravide både med og uden bækkengener, og egner sig godt som efterfødsels-træning. Har man trænet inden fødslen, vil det ofte være muligt at komme langt hurtigere i gang efter fødslen. Særlige forhold kan dog gøre sig gældende (fx kejsersnit).

Deltagelse på Pilates Rehab hold kan foregå både med og uden lægehenvisning.