Morbus Bechterew træning

Furesø Fysioterapi er i 2016 blevet udvalgt til fokusklinik for Morbus Bechterew, og derfor åbner vi nu, som noget helt nyt, Morbus Bechterew (MB) hold.

Holdet henvender sig til dig med diagnosen Morbus Bechterew, også kaldet rygsøjlegigt eller ankolyserende spondylitis. Patienter med denne diagnose vil have stor gavn af superviseret træning af en fysioterapeut. Med regelmæssig fysisk aktivitet kan den enkelte modvirke krumhed og stivhed i ryg og brystkasse. Derudover kan træningen også lindre smerterne.

Træning tager udgangspunkt i de kliniske retningslinjer på området, hvor det primære mål er at træne led med nedsat bevægelighed. Leddene skal trænes ud i yderstillinger, ligesom muskler skal strækkes. Endvidere fokuseres på tilpasset styrketræning for nakke og ryg.

Træningen tilpasses den enkeltes behov. Træningen må naturligvis ikke føre til yderligere smerter og skal derfor udføres i et roligt tempo. Patienter med MB kan til tider have svært ved at gennemføre et fuldt øvelsesprogram, hvilket der tages højde for.

Holdet foregår i klinikken træningssal og på holdet gøres brug af bolde, stole, måtter. Øvelser udføres både stående, siddende og liggende.

 

Morbus Bechterew træning hos Furesø Fysioterapi:

mandage kl. 17-18

opstart 19. september 2016