Kontakt os
Fysioterapeut med speciale i underlivet
20. september 2023 author
Ostepat i Nordsjælland nær Farum, Hillerød, Allerød, Holte, Birkerød

Fysioterapeut med speciale i underlivet

Renathe Havsteen

Inkontinens eller andre bækkenbundsproblematikker er ofte tabubelagte og kan være svære både at tale om og tage hånd om. Vores specialuddannede GynObs-fysioterapeut kan hjælpe dig, hvis du har problemer, som falder ind under nedenstående kategorier:

Inkontinens

Hvis du har udfordringer med at holde på vand, luft eller afføring. Her er det gavnligt at du søger hjælp. Der er meget du selv kan gøre for at forbedre tilstanden. Inkontinens forringer ofte livskvaliteten for den ramte.  I mange tilfælde kan generne afhjælpes helt, eller i sådan en grad, at du får kontrol over din hverdag og frihed til at leve aktivt igen.

Graviditet

Ved højt specialiseret træning, vejledning og lindrende behandling, hjælper vi dig igennem din graviditet bedst muligt.

Efterfødsel

Graviditet og fødsel er en belastende for kroppen. Hvad enten det har været en normal fødsel, en hård fødsel eller du har fået foretaget kejsersnit, er det hårdt.
Vi tilbyder efterfødselsforløb i individuelle forløb eller som vores populære holdtræningsforløb. Her er der andre mødre med deres babyer, og vi kombinerer FysioPilates og Yoga med hyggeligt og trygt samvær. Baby er naturligvis mere end velkommen på holdet og bliver inddraget i legende øvelser.

Overgangsalder

Overgangsalderen medfører forandringer i hele kroppen. Ikke mindst i underlivet. Her kan vi hjælpe med at inddrage relevante øvelser i hverdagsbevægelser således at forandringerne ikke forringer din livskvalitet.
Jo tidligere du kommer i gang med øvelser, des bedre bevarer du elasticiteten i vævet, og de strukturelle forandringer, som følge af ændrede hormoner, bliver mindre

Den aldrende bækkenbund

Mange oplever en eller flere af de ovennævnte gener på et eller andet tidspunkt i livet. Især problemer med inkontinens stiger med alderen. Heldigvis er der meget du selv kan gøre med den rette viden og enkle øvelser nogle få minutter om dagen. Hvad enten du allerede har udfordringer, eller ønsker at forebygge, at der måtte komme sådanne, vil vi anbefale at du tager kontakt for at tilegne dig den nødvendige viden og få fokuserede øvelser for området.

Fysioterapeut Renathe Havsteen med speciale og erfaring i Gynækologi og Obstetrik gennem mere end 20 år, tager hånd om dine gener.
Hendes tilgang er helhedsorienteret, og hun vurderer dine udfordringer i sammenhæng med resten af kroppen og din generelle trivsel. Sammen finder I frem til hvilken behandling og hvilke tiltag, der vil gavne dig bedst.
Renathe er mor til 4 børn, deriblandt tvillinger. Renathe opdaterer løbende sin store viden og har en lang række kurser i manuelle behandlingsteknikker og medicinsk træning. Hun er Yogalærer og FysioPilates instruktør og bruger hele sin baggrund til at sikre, at du er inddraget i forløbet og uddanner dig i din egen krop.

Hos os indledes forløbet med en samtale, hvor vi i fællesskab planlægger, hvordan vi bedst tager hånd om dine gener og overvejelser. Dette tager normalt hele den første session. Vi har erfaret, at det bedste resultat opnås ved at afholde de første 3 sessioner med ca. en uges mellemrum.

Bækkenbunden er mange gange udfordrende at arbejde med i begyndelsen af et forløb, da det er en uvant muskelgruppe for os at træne. Derfor er fokus ofte rettet mod øvelser der inddrager din kropsbevidsthed. Åndedrættet er en vigtig medspiller og tæt forbundet til bækkenbundens funktion, lige såvel som din fordøjelse har betydning.
Et træningsforløb består ofte af fokuserede øvelser der er rettet imod dine hverdagsfunkioner. Du skal regne med et træningsforløb på 3-6 mdr.