Kontakt os

Holdtræning

Furesø Fysioterapis mangfoldige holdtilbud henvender sig til dig, der har problemer med bevægeapparatet. Træningen tager udgangspunkt i den enkeltes muligheder og behov under kyndig vejledning af en fysioterapeut. Vi har hos Furesø Fysioterapi udviklet et målrettet progressionsforløb, så der altid er et hold, som passer til dit niveau. Du skal forvente et træningsforløb på min. 3 mdr., da en langvarig træningseffekt først indtræder herefter.

Ryghold

Furesø Fysioterapis ryghold henvender sig til dig, der har problemer med ryg og/eller nakke. Træningen har til formål at forbedre mobilitet, stabilitet og styrke omkring rygsøjlen. Holdningskorrektion og coretræning er en integreret del af træningen i hver seance.
I undervisningen bruger vi forskellige redskaber så som den store træningsbold, elastikker og vægte.

Tider
Mandage 11.00 – 12.00
Tirsdage 7.30 – 8.30, 10 – 11, 16-17 og 17-18
Onsdage 11-12 og 16-17 og 17-18
Torsdage 11-12 og 16-17
Fredage 7.30-8.30 og 8.30-9.30

Knæhold

Furesø Fysioterapis knæhold henvender sig til dig, der har gener i knæet som følge af sportsskade eller andet traume i knæet (menisk, korsbånd eller ledbånd); gener som følge af overbelastning eller relateret til slidgigt. Du kan også følge holdet som genoptræning efter et operativt indgreb i knæet.

I træningen fokuseres på stabilitet og styrke omkring knæ og hofte samt coretræning. Der holdes et højt tempo gennem hele seancen. I træningen benyttes både træningsmaskiner og mange forskellige træningsredskaber.

Tider:
Mandage 17-18
Tirsdage 16-17
Torsdage 16-17 og 17-18

Skulderhold

Furesø Fysioterapis skulderhold henvender sig til dig, der har behov for genoptræning af en skulderskade eller efter en skulderoperation. Træningen kan også tilrettelægges med henblik på forebyggelse.

Træningen består af holdningskorrigerende øvelser med fokus på stabilitets- og styrketræning. I undervisningen bruger vi forskellige redskaber, så som elastikker, TRX, bolde og maskiner under tæt supervision af en fysioterapeut.

Tider:
Torsdage 7.30-8.30

Nakkehold

Furesø Fysioterapis nakkehold henvender sig til dig, der døjer med smerter i nakken, hvad enten det skyldes slidtage, opspændt muskulatur eller specifikke diagnoser som eksempelvis diskus prolaps.
Korrekt kropsholdning er essentiel for nakkens velbefindende, hvorfor øvelser der styrker din holdning er en fast del af træningen. Desuden inddrages specifikke øvelser for nakken, samt øvelser der styrker lænd og bækken.

I undervisningen bruger vi forskellige redskaber, blandt andet den store træningsbold.

Tider:
Mandage 13-14

FysioPilates

Pilates er en effektiv træningsform der fokuserer på holdningskorrektion, åndedræt, ryg-, mave- samt bækkenbundsmuskulatur. Disse muskler fungerer som et muskelkorset, der støtter rygsøjlen og bækkenet. Er musklerne stærke og smidige opnår ryggen større stabilitet, styrke og udholdenhed, og der opnås en bedre kropsholdning.

Træningen foregår som gulvøvelser på måtte. Der arbejdes skånsomt i kontrollerede bevægelser der følger åndedrættet. Hver enkelt øvelse giver plads til fordybelse med henblik på at øge kropsbevidstheden.

For at variere sværhedsgraden i øvelserne, benyttes mindre redskaber som små og store terapibolde, elastikker, håndvægte, foamrollers mm.

Pilates er for alle. Hos Furesø Fysioterapi tilbyder vi hold tilegnet forskellige målgrupper.

Tider
Mandage kl.: 9-10, 10-11, 15-16
Torsdage kl.: 9-10, 10-11

Neurologihold

Neurologihold henvender sig til patienter med neurologiske lidelser ex. til patienter med følger efter hjerneskade, hjerneblødning eller blodprop i hjernen; og til patienter med andre neurologiske sygdomme som Parkinson, neuropati, Sjøgrens syndrom mv.

Formålet med træningen er at øge den enkeltes balance, koordination, styrke, udholdenhed og alment velvære.

Træningen består af en kombination af styrketræning i maskiner og gulvøvelser. Træningen følger de generelle retningslinier fra sundhedsstyrelsen.

Tider:
Tirsdag 13-14
Onsdag 13-14
Fredag 12-13

Sclerosehold

Det er gavnligt for alle sclerosepatienter at træne indenfor egne evner.

Scleroseholdet er holdtræning med stor plads til individuelle hensyn. Der trænes styrketræning i maskiner, stabiliserende øvelser på madrasser, balance- og gangtræning ude og inde.

For at deltage på holdet er det vigtigt at have haft en individuel konsultation hos en af klinikkens fysioterapeuter.

Tider:
Mandage 11-12
Tirsdag 9-10
Torsdage 9-10
Fredage 9-10

Selvtræningshold

Når man får en diagnose betyder det i de fleste tilfælde, at genoptræning eller vedligeholdende træning er nødvendig over en længere periode. Det kan være svært at finde motivationen og gejsten til at gennemføre træningen i hjemmet.

Derfor tilbyder Furesø Fysioterapi træning i vores træningslokaler under supervision af en fysioterapeut. Den enkelte deltager vil få udleveret og gennemgået et personligt træningsprogram, som løbende vil blive revurderet og tilpasset. Her er muligheden for individuel træning sammen med andre.

Tider:
Mandage 9-10, 12-13 og 13-14
Tirsdage 10-11, 12-13, 14-15 og 15-16
Onsdage 11-12, 12-13, 14-15 og 17-18
Torsdage 12-13
Fredage 10-11, 13-14, 14-15 og 15-16

Seniorhold

Dette holdtilbud er for de ældre, som har brug for generel træning med fokus på muskelstyrke- og udholdenhed samt koordination og balance. Holdene er små med mulighed for individuel støtte til gangbesværede o.lign. Vi bruger forskellige redskaber samt træningsmaskiner. Indholdet tilpasses deltagerne, så disse hold kan være meget forskellige.

Tider:
Mandage 10.30-11.30
Tirsdage 11-12
Onsdag 10-11
Torsdage 10-11 og 13.30-14.30
Fredage 11-12

Afspændningshold

Har du problemer med spændinger, har du en travl hverdag og brug for et pusterum, er du idrætsudøveren/motionisten der ikke får strakt ud eller døjer med skader, har du et stillesiddende job hvor du ikke får bevæget dig nok, så er holdet noget for dig.
Udspænding-afspænding henvender sig til alle uanset alder som gerne vil have redskaber til at få en mere bevægelig og afspændt krop.

Formålet med træningen er at skabe bevægelighed i kroppens mange led og på den måde blive fri for unødige spændinger. Du får udspændt muskler og bevæget led fra fødder til nakke, og åndedrættet bruges som et centralt redskab i træningen.

Vores instruktør på disse hold kører også individuelle afspændingsforløb til de, som har brug for yderligere vejledning.

Tider:
Onsdage kl. 10-11

GLA:D

GLA:D – Godt Liv med Artrose i Danmark

Behandlingstilgangen, der på dansk hedder GLA:D (Godt Liv med Artrose i Danmark), er en videreudvikling af det svenske Artrosskolan, som i Sverige er en udbredt og anerkendt behandlingstilgang med specifik træning og patientuddannelse til personer med slidgigt (artrose) i knæ og/eller hofter.

Formålet er gennem specifik træning og tilegnet viden at reducere smerte, forbedre funktionen og herigennem lette dagligdagen og undgå eller udsætte en operation.
Furesø Fysioterapi tilbyder træning efter GLA:D principper.

Tilbuddet består af et individuelt sammensat øvelsesprogram suppleret med superviseret holdtræning og undervisning. Selvtræning er også en mulighed, men holdtræning anbefales, da dette har vist dobbelt så god effekt som selvtræning.

Du kan læse meget mere på om GLA:D på www.glaid.dk.

Book en tid hos fysioterapeut Jesper Christensen, Michala Steen Trolle, Jakob Elton Jensen eller Henrik Bunch Larsen for en samtale og en undersøgelse af dit knæ eller din hofte.

Tider:
Mandage 15-16
Onsdage 15-16

Typisk deltages i holdtræning 2 gange/ugentligt i 6-8 uger.

Fysio Flow

Furesø Fysioterapi tilbyder Fysio Flow, som er en fysioterapeutisk træningsform, hvor der arbejdes med at smidiggøre kroppens bindevæv/fascier gennem blide bevægelser og stræk, hvor åndedrættet er i fokus.

Fascier organiserer sig i flere tynde lag under vores hud. Det ligger omkring og indvævet i alle vores muskler.

Inaktivitet, skader på vævet og langvarig stress kan medføre at glidet mellem fascie lagene bliver stift og usmidigt.

Fysio Flow er for alle som har brug for at øge bevægeligheden i kroppen og aktivere kroppens ro- og hvilesystem.

Holdet udbydes uden for sygesikringen og varetages af fysioterapeut Balida Hjulmand Cummool. Der tilbydes også individuelle træningsseancer.

Tider:
I øjeblikket ingen aktive hold

Efterfødsel

Efterfødseltræning er til dig, der ønsker at genopbygge kroppens styrke og balance efter graviditet og fødsel.
Vi stiler efter smil på læben, sved på panden og en stærk og spændstig mor- krop.

På efterfødselshold varmer vi hele kroppen op til livlig musik. Med udgangspunkt i pilates øvelser laver vi øvelser på måtter, med fokus på at styrke særligt bækkenbund, mave, ryg og balder.
Vi arbejder også med områder der er påvirkede under tiden med baby, herunder nakke, skuldre og øvre ryg.
Afslutningsvis strækker vi ud til afslappende musik.

Udenfor træningssalen findes et roligt aflukket område, til barnevogne og sovende babyer.
Til de vågne babyer, er der mulighed for at træne med mor, eller ligge på legetæppe og kigge på.
Det er naturligvis altid muligt at gå fra under træningen, for at amme/pusle/putte osv.

Det vægtes højt at kvaliteten er i top under træningen, derfor har vi maksimalt otte deltagere pr hold.
Hvis der er behov for individuel samtale/vurdering mv, vil det altid være muligt at få en tid hos fysioterapeuten.

Tider:
Torsdage kl. 12-13

Du kan begynde træning efter 8 ugers tjek hos din læge.

Mor barn pilates fysioterapi Værløse